31-10-2017

Bijzonder project aan de Amsterdamse Zuidas

In het voorjaar van 2016 werd er contact opgenomen met HPL door Huygen Installatie Adviseurs, de uitdaging: een ronde vloerdoos met een doorsnede van 25 centimeter, geplaatst in een verzonken vloergootsysteem. Een uitdaging, conform de wens van Hans van Heeswijk Architecten en opdrachtgever Vesteda, die met beide handen is aangegrepen. Het eindresultaat van bijna anderhalf jaar later mag er zeker zijn.

Het pand, aan het begin van de Zuidas, was in 2016 sterk verouderd. Door de grondige renovatie, in handen van bouwbedrijf Van der Leij, is het weer een pand dat gezien mag worden. Naast het kantoorgedeelte, waarvoor HPL het vloergootsysteem leverde, is ook het bijbehorende appartementencomplex klaar gemaakt voor de toekomst.

Vakkundige montage

De montage van het verzonken vloergootsysteem was voor dit project in handen van Dekker Elektrotechniek uit IJsselmuiden, opererend als onderaannemer van Van der Sluis Technische Bedrijven. Dekker bleek in de contacten een prettig en nuchter bedrijf, waardoor direct goede communicatie ontstond. Tevens is aan de foto’s duidelijk zichtbaar dat de monteurs van Dekker Elektrotechniek op een vakkundige manier te werk zijn gegaan.

In de werkzaamheden op locatie hadden de bouwende bedrijven hulp van Daniël den Uil van Den Uil Engineering, verantwoordelijk voor het technisch ontwerp en advies op locatie. In de contacten met Dekker Elektrotechniek bleek al snel dat deze ondersteuning zeer gewaardeerd werd.

Engineering, productie en maatwerk

Het project aan de Boelelaan is een mooi voorbeeld van de mogelijkheden en oplossingen die HPL kan bieden. Indien bestaande artikelen niet direct uitkomst bieden, zorgt de engineering voor een oplossing op maat. De inventiviteit staat voor HPL voorop in de dagelijkse werkzaamheden, geen uitdaging wordt daarbij uit de weg gegaan.

Hieronder vindt u een uitgebreide fotoreportage van dit bijzondere renovatieproject, van ontwikkeling tot en met oplevering: