12-10-2017

Projectupdate: Renovatiepand Secrid Den Haag

De afgelopen maanden is HPL betrokken geweest bij zeer mooie renovatie- en nieuwbouwprojecten, waarbij in veel gevallen de vloergootsystemen van HPL toegepast zijn. Één van deze projecten wordt gerealiseerd in Den Haag en wordt uitgevoerd door Winspiration Elektrotechniek uit Ridderkerk.

Secrid

Het pand gaat vanaf 2018 in gebruik genomen worden door Secrid. Dit bedrijf, opgericht in 2009 door Marianne van Sasse van IJsselt en René van Geer, produceert en levert zogeheten 'card protectors'. Handige kaarthouders, die ervoor zorgen dat pasjes onbeschadigd blijven. Sinds 2009 heeft dit bedrijf zeker niet stil gestaan, het tegendeel is het geval.

In 2009 kreeg de eerste productlijn van Secrid direct de Red Dot Design Award. In 2010 introduceerde het bedrijf de eerste leren uitvoeringen en in 2012 werd de gehele productlijn onderscheiden met de internationaal hoog aangeschreven Aluminium Award. Recentelijk werd daar ook nog de Zilveren Ooievaar aan toegevoegd. Deze prijs voor Haagse bedrijven kan worden gewonnen op basis van goed ondernemerschap. Inmiddels zijn de Secrid producten al verkrijgbaar in meer dan 45 landen.

Een pand met allure

Terug naar het renovatieproject, mede uitgevoerd door Winspiration Elektrotechniek. Na veel hak- en breekwerk heeft dit installatiebedrijf gezorgd voor een nette montage van het HPL Combi90 verzonken vloergootsysteem. Een systeem met flexibiliteit en installatiegemak. Winspiration bleek voor HPL een fijne partij om mee samen te werken, in een project met uitdaging.

Zoals hierboven al duidelijk werd, is Secrid geen doorsnee bedrijf, waarbij een pand hoort met dezelfde allure. Vanuit de opdrachtgever was het een eis dat de installatie in de vloer geen afbreuk doet aan de uitstraling. Hierom was er een sterke wens voor messing dekselsets. HPL biedt de opdrachtgever uitkomst door het leveren van een klapdeksel, compleet geproduceerd uit messing.

Helaas is het project nog in volle gang en is het eindresultaat nog niet vast te leggen, maar ook de installatiefoto's leveren zeer fraaie beelden op:

Foto's: Peter Kappinga Fotografie